Η Opera στρέφεται κατά πρώην συνεργάτη της για αποκάλυψη εταιρικών μυστικών στη Mozilla

0

Αγωγή αποζημίωσης ύψους 3.4 εκ.δολαρίων άσκησε η εταιρεία λογισμικού Opera εναντίον πρώην σχεδιαστή της κατηγορώντας τον ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες στη μετέπειτα εργοδότρια του, ανταγωνιστική εταιρεία Mozilla.

Η εταιρεία λογισμικού Opera κατηγόρησε τον πρώην σχεδιαστή της, Tornd Werner Hansen, ότι χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία που αποκόμισε από τη συνεργασία τους, στην τελειοποίηση ανταγωνιστικών προϊόντων για λογαριασμό της ανταγωνίστριας εταιρείας Mozilla, διαρρέοντας εταιρικά μυστικά και δρώντας κατά παράβαση των όρων εμπιστευτικότητας και των λοιπών νομικών υποχρεώσεων που απέρρεαν από το συμβόλαιό του.

Η Mozilla, η οποία δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία, διαχώρισε τη θέση της και αρνήθηκε διά των εκπροσώπων της κάθε ανάμιξη, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ουδέποτε παρουσίασε στην αγορά τα επίμαχα προϊόντα.

Ο κατηγορούμενος σχεδιαστής αρνείται ότι αποκάλυψε παρανόμως οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώνει ότι οι ιδέες που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τη Mozilla ήταν δικές του και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Opera.

Σχόλια