Η ώρα των ενόρκων στην υπόθεση αυτοκτονίας στο MySpace

0

Ξεκίνησε η διάσκεψη των ενόρκων στην υπόθεση αυτοκτονίας στο δίκτυο MySpace κατά της 49χρονης Λόρι Ντριου από το Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατηγορείται για φάρσα στο διαδίκτυο που πιθανότατα οδήγησε στην αυτοκτονία μιας 13χρονης ανήλικης.

Η κατηγορούσα αρχή δήλωσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ότι η αυτοκτονία της 13χρονης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν δεν είχε βασανισθεί ψυχολογικά στο ίντερνετ από μία μητέρα, η οποία έμενε λίγα σπίτια πιο πέρα.

Η κατηγορούσα αρχή χαρακτήρισε το θάνατο της 13χρονης “τραγωδία”.

Στην Λόρι Ντριου απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνωμοσίας και της πρόσβασης σε προστατευμένο υπολογιστή χωρίς έγκριση προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν ψυχική οδύνη.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στην Καλιφόρνια, όπου έχει την έδρα της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, MySpace.

Η Ντριου όπως δείχνουν τα στοιχεία, έλαβε μέρος στη δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ στο MySpace μέσα από το οποίο οι φαρσέρ επιχείρησαν να πείσουν την 13χρονη Μέγκαν Μέιερ ότι συνομιλούσε με ένα ανύπαρκτο αγόρι, τον 16χρονο Τζος Έβανς.

Η Μέγκαν Μέιερ είχε τραγικό τέλος, καθώς βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2006.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα είχε λάβει δεκάδες ή και περισσότερα βάναυσα ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος χωρίς αυτήν.

Η Ντριου αρνείται ότι δημιούργησε το λογαριασμό για τον οποίο κατηγορείται και ότι έχει στείλει μηνύματα στην Μέιερ.