Η οργάνωση Electronic Frontier Foundation κατέθεσε προσφυγή κατά του αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης

0

Η Electronic Frontier Foundation, οργάνωση για την προστασίας της ιδιωτικής ζωής, κατέθεσε προσφυγή σε βάρος του αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης, επειδή δεν απάντησε στο αίτημα της για την ενημέρωση σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης DCS-3000 και Red Hook που χρησιμοποιεί το FBI στα πλαίσια του αμφισβητούμενου προγράμματος παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών.

Η οργάνωση πιστεύει ότι το σύστημα DCS-3000, είναι η νεώτερη έκδοση του συστήματος Carnivore που σχεδιάστηκε για να λαμβάνει και να αναγιγνώσκει email, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχυρίζεται ότι ισχύει και για το σύστημα Red Hook, όσον αφορά τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Παρόλο που η αμερικάνικη κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα εν λόγω συστήματα σχεδιάστηκαν για την παρακολούθηση της επικοινωνίας των τρομοκρατών, ορισμένοι ακτιβιστές πιστεύουν ότι η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.

Η νομικός σύμβουλος της οργάνωσης, Marcia Hofmann, ισχυρίστηκε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν κατά πόσο το FBI χρησιμοποιεί κάποια νέα τεχνολογία που παραβιάζει το απόρρητο της ιδιωτικής τους ζωής.

Σχόλια