Η Perfect 10 ασκεί αγωγή κατά της Google

0

Η εταιρία Perfect 10 που εκδίδει περιοδικό με πορνογραφικό περιεχόμενο και διατηρεί αναλόγου περιεχομένου ιστοσελίδες ανακοίνωσε ότι άσκησε αγωγή κατά της γνωστής μηχανής αναζήτησης Google, υποστηρίζοντας ότι στις λίστες αποτελεσμάτων της παρουσιάζει κλεμμένες φωτογραφίες που ανήκουν στην ενάγουσα. Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και επιδιώκει αποζημίωση το ποσό της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

Παράλληλα, στην αγωγή ο διευθυντής της Perfect 10, Νορμ Ζάντα, ισχυρίζεται ότι η Google παρέχει στους χρήστες, μετά από κατάλληλη αναζήτηση, δωρεάν κωδικούς (passowrds) με τους οποίους είναι εφικτή η πρόσβαση στις ιστοσελίδες της εταιρίας χωρίς να υποχρεωθούν να πληρώσουν τη μηνιαία συνδρομή 25.50 δολαρίων. Ο Ζάντα τονίζει επίσης ότι έχει ζητήσει επανηλειμμένα από την Google την αφαίρεση των εν λόγω φωτογραφιών και των passowrds από τις λίστες αποτελεσμάτων της, ωστόσο υποχρεώθηκε να καταθέσει την αγωγή από τη στιγμή που δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του.

Με την αγωγή ο Ζάντα κατηγορεί την Google για παράβαση των πνευματικών του δικαιωμάτων, παράκαμψη των συστημάτων προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σχόλια