Η πρώτη αγωγή κατά του Instagram για τους αναθεωρημένους όρους χρήσης

0

Η αγωγή ασκήθηκε από δυσαρεστημένο χρήστη της υπηρεσίας, ο οποίος επικαλείται αθέτηση συμβατικών δεσμεύσεων εκ μέρους του κοινωνικού δικτύου. Την εκπροσώπηση του ενάγοντος έχει αναλάβει η δικηγορική εταιρεία Finkelstein & Krinsk, με έδρα στο Σαν Ντιέγκο.

Οι δικηγόροι της εταιρείας δήλωσαν ότι οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να καταργήσουν το προφίλ τους στην υπηρεσία, αν δεν συμφωνούν με τους νέους όρους χρήσης, αλλά αυτό ισοδυναμεί με παραίτηση από όλα τα δικαιώματα που έχουν για τις φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει προηγουμένως στην υπηρεσία. Η υπηρεσία Instagram ανακοίνωσε την τροποποίηση των όρων χρήσης πριν δυο περίπου εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχία στους χρήστες ότι στο εξής θα είναι δυνατή η παραχώρησή των φωτογραφιών τους σε διαφημιστές χωρίς αποζημίωση για τους ίδιους.

Το Instagram διέψευσε αυτά τα σενάρια, εξηγώντας ότι οι αναθεωρημένοι όροι χρήσης δεν απειλούν τα δικαιώματα των χρηστών πάνω στις φωτογραφίες τους, αλλά αντίθετα διευκολύνουν τον διαμοιρασμό των φωτογραφιών στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Σχόλια