Η πρώτη σύλληψη χάκερ για το Heartbleed

0

Ένας 19χρονος  Καναδός, είναι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για την υπόθεση του κακόβουλου λογισμικού Heartbleed bug.

Ο Stephen Arthuro Solis-Reyes από το Οντάριο, κατηγορείται για ‘’χακάρισμα’’ της ιστοσελίδας της Φορολογικής Υπηρεσίας Canadian Revenue Agency (CRA) την προηγούμενη Παρασκευή.
Σύμφωνα με την Καναδική Αστυνομία (RCMP), ο Solis-Reyes κατάφερε να υποκλέψει 900 αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Η CRA προέβη σε παύση λειτουργίας των υπηρεσιών της εξαιτίας του Heartbleed,  αλλά απ’ ότι φαίνεται η παραβίαση είχε ήδη γίνει. Ο Solis – Reyes ήταν σε θέση να αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας,  εκμεταλλευόμενος  το κενό ασφαλείας, το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει πανικό στο διαδίκτυο, γνωστό και ως  Heartbleed bug.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, εάν τελικά ο19χρονος κριθεί ένοχος, ενδεχομένως το όνομά του να γραφτεί στα χρονικά της ιστορίας των χάκερ, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της επιστροφής φόρων για μία εβδομάδα.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας προειδοποιούν ότι περισσότερες επιθέσεις πρόκειται να αποκαλυφθούν σύντομα , καθώς τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι επιχειρήσεις εργάζονται συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους στα συστήματά τους. Ο  19χρονος αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 17 Ιουλίου.
 
 
 

Σχόλια