Η RIAA μηνύει 762 χρήστες του Διαδικτύου

0

Σε μια ακόμα προσπάθεια της στην καταπολέμηση της παράνομης ανταλλαγής μουσικών αρχείων μέσω του Διαδικτύου, η Αμερικάνικη Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών κατέθεσε μηνύσεις κατά 762 χρηστών που θεωρούνται ύποπτοι για ανταλλαγή τέτοιων αρχείων μέσω των αντίστοιχων υπηρεσιών στο Internet (peer to peer), όπως είναι το Kazaa.

Συνολικά η RIAA έχει μηνύσει 5400 χρήστες τον περασμένο χρόνο σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στη συνεχιζόμενη πτώση στις πωλήσεις των CD. Στόχος της είναι οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τη μουσική, με τρόπο όμως που να αποζημιώνει τους δημιουργούς της.

Μεταξύ αυτών που μηνύθηκαν είναι φοιτητές 26 πανεπιστημιών, οι οποίοι είναι και οι κύριοι χρήστες των υπηρεσιών ανταλλαγής μουσικών αρχείων, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού κόστους.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι η RIAA δεν έχει μηνύσει ονομαστικά τους χρήστες, καθώς το μόνο στοιχείο που έχει στη διάθεσή της είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη που αποθήκευσε το παράνομο αρχείο. Στη συνέχεια και μέσω των νόμιμων διαδικασιών θα εξακριβώσει την ταυτότητά τους με τη βοήθεια των εταιριών παροχής Internet.

Πάντως, εφόσον η RIAA γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, προσπαθεί να έρθει σε συμβιβασμό μαζί του έναντι 5000 δολαρίων για κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσει στην άσκηση της μήνυσης.

Σχόλια