Η Ρωσία προωθεί μέτρα περιορισμών στη χρήση του διαδικτύου

0

Εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης της Μόσχας. Σημειώνεται ότι οι νέες ρυθμίσεις απαιτούν όπως οι χρήστες του Διαδικτύου επικοινωνούν με τις ρωσικές αρχές προκειμένου να λάβουν άδεια για να μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα ρώσων πολιτών στο internet.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δύο εταιρείες συζητούσαν το ενδεχόμενο μιας επίσκεψης στη Ρωσία. Πρόσφατα το Twitter ειχε χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και η κυβέρνηση έχει ωθήσει την εταιρεία να αποσύρει το περιεχόμενο.

Τέλος, σε συνεδρίαση της ρωσικής κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο, αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το Twitter συμφώνησε να διαγράψει ορισμένους λογαριασμούς χρηστών. Ωστόσο, η εταιρεία το διέψευσε, καθώς αρνήθηκε να προβεί σε οριστική κατάργηση λογαριασμών, και προτίμησε την τακτική της απόκρυψης ορισμένων προφίλ στη Ρωσία, ιδίως εκείνων που εμφανίζουν εθνικιστικά συνθήματα, όπως έπραξε με το λογαριασμό εθνικιστικού κόμματος της Ουκρανίας.

Σχόλια