Η Σοβιετική Ένωση ζει στο διαδίκτυο

0

Χιλιάδες νέοι δικτυακοί τόποι καταχωρούνται στο διαδίκτυο με την κατάληξη της Σοβιετικής Ένωσης .su, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς της ΕΣΣΔ κατέρρευσε πριν από 17 χρόνια.
Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις με τη σοβιετική κατάληξη αυξήθηκαν κατά 45% από την αρχή του έτους και φτάνουν πλέον τις 45.000. Τη μικρή ηλεκτρονική κοινότητα διατηρούν κάτοχοι ιστολογίων, επιχειρηματίες αλλά και νοσταλγοί του παρελθόντος, που αντιστέκονται σθεναρά στις απόπειρες να καταργηθεί το όνομα χώρου .su.
Για παράδειγμα η νεανική οργάνωση Νάσι («δικό μας»), που υποστηρίζει τον Πούτιν και επιτίθεται συστηματικά στους επικριτές του Κρεμλίνου, έχει διαδικτυακή παρουσία στη διεύθυνση nashi.su, αν και αρνείται ότι το κάνει για λόγους νοσταλγίας.
Άλλοι πάλι αγοράζουν αναγνωρίσιμες διευθύνσεις .su που σίγουρα θα ήταν κατειλημμένες σε άλλα ονόματα χώρου. Επισήμως, το όνομα χώρου .su είναι υπό κατάργηση.
Το διαδικτυακό όνομα χώρου κάθε χώρας διατηρείται σε λίστα του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης και κανονικά καταργείται αν η χώρα αλλάξει όνομα ή διασπαστεί. Αυτό εξάλλου συνέβη στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και στο Ζαΐρ όταν έγινε η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Σχόλια