Η Sony απειλεί με μήνυση το Twitter

0

Η εταιρεία Sony προειδοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση των πληροφοριών, που είχαν κλαπεί από τους κεντρικούς υπολογιστές της εταιρείας από ομάδα χάκερ τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, απειλεί με μήνυση το Twitter, σε περίπτωση που το τελευταίο δεν απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς των χρηστών, που παραπέμπουν με συνδέσμους σε πληροφορίες, προερχόμενες από τη σχετική διαρροή.

Με την επιστολή του Δικηγόρου της Sony προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, εκφράζεται η πρόθεση της εταιρείας να μηνύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη βλάβη ή τη ζημία που υφίσταται από τη χρήση ή τη συνέχιση της διάδοσης των υποκλαπεισών πληροφοριών.

Παρά το γεγονός ότι άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Reddit, έχουν λάβει μέτρα για την απαγόρευση των λογαριασμών των χρηστών που αναρτούν συνδέσμους με σχετικές πληροφορίες της Sony, το Twitter δεν έχει υιοθετήσει ανάλογη επίσημη θέση επί του θέματος.

Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της υπηρεσίας, στο Twitter, οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν προσωπικά και ιδιωτικά δεδομένα, αλλά ο κανόνας αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλους δικτυακούς τόπους και να απαγορεύσει στους χρήστες την ανάρτηση συνδέσεων από άλλες πηγές με τις σχετικές πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως η απειλή της Sony για λήψη νομικών μέτρων θα μπορούσε να σημαίνει ότι το κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική του επί του συγκεκριμένου θέματος.
 

Σχόλια