Η Sony και η Immersion συμβιβάστηκαν στην υπόθεση των PlayStation

0

Η εταιρία Sony υπέγραψε συμφωνία συμβιβασμού με την εταιρία Immersion σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας που αφορά στην τεχνολογία δόνησης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην κονσόλα ελέγχου και στα τηλεχειριστήρια των βίντεο παιχνιδιών PlayStation να δονούνται.

Η διαμάχη των δύο εταιριών ξεκίνησε όταν η Immersion κατέθεσε την σχετική αγωγή σε βάρος της Sony Computer Entertainment America το 2002 διεκδικώντας αποζημίωση 299 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ που εκδίκασε την υπόθεση το 2004, έκρινε ότι η Sony προσέβαλε δύο τίτλους ευρεσιτεχνίας της Immersion και επιδίκασε υψηλή αποζημίωση σε βάρος της Sony, υποχρεώνοντας την ταυτόχρονα να διακόψει τις πωλήσεις των προϊόντων PlayStation και PlayStation 2.

Κατά τους όρους της πρόσφατης συμφωνίας συμβιβασμού, η Sony θα καταβάλλει ως αποζημίωση στην Immersion το ποσό των 9,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσβολή των προαναφερθέντων τίτλων ευρεσιτεχνίας, καθώς και το ποσό των 22, 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραχώρηση αδειών χρήσης των επίμαχων ευρεσιτεχνιών.