Η συμφωνία μεταξύ Nokia και Trimble Navigation ίσως συμβάλλει στην επίλυση των διαφορών με την Qualcomm

0

Η συμφωνία παραχώρησης αδειών χρήσης ευρεσιτεχνιών μεταξύ της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Nokia και της εταιρίας Trimble Navigation, μπορεί να συντελέσει στην επίλυση των νομικών διαφορών μεταξύ της Nokia και της εταιρίας Qualcomm.

Η εν λόγω συμφωνία δίνει στη Nokia τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει 700 ευρεσιτεχνίες της Trimble που αφορούν την παράδοση τοπικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα της δίνει το αποκλειστικό δικαίωμα να παραχωρεί τις άδειες αυτές σε άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Trimble Navigation, θα πρέπει να συμβληθεί με τη Nokia, γεγονός που της προσδίδει ένα δυνατό χαρτί στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τις άλλες εταιρίες.

Η Nokia και η Qualcomm έχουν εμπλακεί σε μια περιπετειώδη επαναδιαπραγμάτευση της μεταξύ τους συμφωνίας παραχώρησης αδειών που λήγει τον Απρίλιο του 2007.

Μέχρι στιγμής η Qualcomm έχει καταθέσει αρκετές αγωγές σε βάρος της Nokia, κατηγορώντας την για την προσβολή των τίτλων ευρεσιτεχνίας της, ενώ η Nokia, μαζί με άλλες πέντε εταιρίες πώλησης κινητών τηλεφώνων έχει καταθέσει καταγγελία στην Κομισιόν κατά της Qualcomm, κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σχόλια