Η TorrentSpy κατονομάζει τον χάκερ που εισέβαλε στους υπολογιστές της

0

Η εταιρία Διαδικτύου TorrentSpy κατονόμασε τον χάκερ, που ισχυρίζεται ότι εισέβαλε στο σύστημα υπολογιστών της για λογαριασμό της Αμερικάνικης Ένωσης Κινηματογράφου (MPAA), στα πλαίσια της προσπάθειας της να εξαναγκάσει την MPAA με σχετική αίτηση που κατέθεσε στο Δικαστήριο να παραδώσει τα έγγραφα που ισχυρίζεται κλάπηκαν από αυτή.

Συγκεκριμένα η ΤorrentSpy κατονόμασε τον χάκερ Robert Anderson, πρώην συνεργάτη βασικού στελέχους της εταιρίας, ενώ κατέθεσε στο Δικαστήριο και δήλωση του ίδιου του Anderson, στην οποία ο χάκερ ομολογεί ότι ήρθε σε επαφή με την Ένωση Κινηματογράφου όταν έληξε άδοξα η συνεργασία του με την ΤorrentSpy και προσέφερε τις υπηρεσίες του έναντι του ποσού των 15,000 δολαρίων .

Η MPAA λίγους μήνες νωρίτερα κατέθεσε αγωγή κατά της TorrentSpy, και άλλων ιστοσελίδων και πάροχων του Διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν τα παράνομα αρχεία ψηφιακής μουσικής και βίντεο στο Διαδικτυο.

Η μηχανή αναζήτησης της TorrentSpy ειδικότερα, επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν αρχεία που στη συνέχεια μπορεί να ανταλλάξει κανείς μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας το δίκτυο ανταλλαγής αρχείων της εταιρίας BitTorrent.

Η TorrentSpy υποστηρίζει ότι δεν παραβιάζει την αμερικάνικη νομοθεσία, αφού ο ρόλος της περιορίζεται στον εντοπισμό των επίμαχων αρχείων, ενώ η ίδια η ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνει το επίμαχο περιεχόμενο.