Η Τουρκία απειλεί με κλείσιμο το Twitter

0

Οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία είναι πιθανόν να βρουν απενεργοποιημένους τους λογαριασμούς τους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά από σχετικές προειδοποιήσεις κρατικών αξιωματούχων της χώρας.

Οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις αφορούσαν την υπόθεση της κάλυψης από τα Μ.Μ.Ε. της επιδρομής της αστυνομίας σε φορτηγά της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία απαγορεύτηκε από δικαστήριο για λόγους προστασίας της εθνικής ασφάλειας. Παρά την απαγόρευση, όμως, τουρκική εφημερίδα ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter εικόνες που υποτίθεται ότι έδειχναν τα φορτηγά να μεταφέρουν όπλα που προορίζονταν για τους εξτρεμιστές αγωνιστές, κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Άσαντ.

Οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι, αφού διέψευσαν την παραπάνω πληροφορία, λέγοντας ότι επρόκειτο για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ζήτησαν από το Twitter να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της εφημερίδας, αλλιώς απείλησε με γενικό κλείσιμο της σελίδας του Twitter επί τουρκικού εδάφους.

Το Twitter απάντησε στο αίτημα των τουρκικών αρχών με την απόσυρση των συγκεκριμένων αναρτήσεων, που αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια, ενώ αρνήθηκε να απενεργοποιήσει πλήρως το λογαριασμό της εφημερίδας, θεωρώντας υπερβολική μια τέτοια ενέργεια. Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των χρηστών και να διατηρεί την πρόσβαση για τα εκατομμύρια των χρηστών του Twitter στην Τουρκία.

 

Σχόλια