Η υψηλότερη αμοιβή που προσφέρθηκε ποτέ, για τη σύλληψη χάκερ

0

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το FBI ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη ότι προσφέρουν αμοιβή ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψή ή την καταδίκη του Ρώσου χάκερ, Evgeniy Bogachev. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που προσφέρθηκε ποτέ από τις αμερικανικές αρχές σε υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το FBI εξέδωσε επίσης αφίσα καταζητούμενου για τον Bogachev, ο οποίος κατηγορείται ότι διηύθυνε το δίκτυο διαδικτυακών επιθέσεων «GameOver Zeus» το οποίο απέσπασε πάνω από 100 εκατομύρια δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στον Bogachev, ο οποίος πιθανότατα βρίσκεται ακόμα στη Ρωσία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τις ομοσπονδιακές αρχές για σκευωρία, διαδικτυακές επιθέσεις, απάτη μέσω υπολογιστή, απάτη σε βάρος τραπέζης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όσον αφορά το ρόλο του, ως φερόμενου διαχειριστή του «GameOver Zeus».

Ο Joseph Demarest, επικεφαλής του τμήματος του FBI για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, δήλωσε ότι το FBI έχει διασταυρώσει την ύπαρξη 60 διαφορετικών ομάδων που αποτελούν απειλές για το διαδίκτυο και διατηρούν δεσμούς με άλλα έθνη, όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα ποιό αναλυτικά στοιχεία.

Δήλωσε επίσης ότι η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, FSB, εξέφρασε πρόσφατα ενδιαφέρον για συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές πάνω στην έρευνα των ηλεκτρονικών εγκλημάτων.
 

Σχόλια