Η Warner θα παραδώσει στοιχεία στον Εισαγγελέα για έρευνα αντιτράστ

0

Η Warner Music κλητεύθηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να παραδώσει στοιχεία που σχετίζονται με έρευνα για παράβαση των κανόνων αντιτράστ αναφορικά με την τιμολόγηση των downloads των ψηφιακών μουσικών κομματιών.

Η έρευνα του Εισαγγελέα έχει στο επίκεντρο της τα τέσσερα μεγάλα μουσικά στούντιο των ΗΠΑ Warner, Sony BMG, EMI , και Vivendi Universal Music, για τα οποία ερευνάτε το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε συμφωνία για την τιμολόγηση των downloads μουσικών κομματιών.

Η εισαγγελική έρευνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως παρακλάδι της έρευνας που ξεκίνησε το 2003 σχετικά με την συμφωνία των μεγάλων μουσικών στούντιο ως προς την κατώτατη τιμή λιανικής πώλησης των CD.

Τον περασμένο μήνα η Warner Music συμφώνησε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό για τις κατηγορίες που της αποδόθηκαν ότι πλήρωνε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης προκειμένου να παίζουν τα μουσικά κομμάτια της εταιρίας.

Η Sony BMG επίσης πλήρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε συμφωνία συμβιβασμού για ανάλογες κατηγορίες , ενώ η Universal και η EMI δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε συμφωνίες συμβιβασμού για το θέμα αυτό.

Σχόλια