Η WIPO δικαιώνει ποδοσφαιριστή σε domain name

0

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Αμερικής, ο νεαρός Freddy Adu, δικαιώθηκε από διεθνή διαιτητή σε υπόθεση κατοχύρωσης domain name.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος παίκτης της ομάδας της Ουάσιγκτον είχε στραφεί κατά του Frank Fushille, οπαδό του ποδοσφαίρου που είχε κατοχυρώσει το όνομα χώρου freddyadu.com υποστηρίζοντας ότι ετοίμαζε ιστοσελίδα για τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο διεθνής διαιτητής Richard Lyon, που είχε οριστεί από τον Οργανισμό Διεθνούς Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), διέταξε τον Fushille να μεταβιβάσει την domain name στον Adu, καθώς έκρινε ότι ενήργησε με κακή πίστη. Με την ίδια απόφαση, ο Adu εξασφάλισε την ίδια προστασία για το όνομά του με αυτή που παρέχει η νομοθεσία για το σήμα, έστω κι αν δεν είναι επίσημα κατοχυρωμένο.

Ο Fushille είναι πλέον υποχρεωμένος να μεταβιβάσει το domain name στον παίκτη εντός δεκαημέρου, εκτός αν προσβάλει δικαστικά την απόφαση του διαιτητή.

Πάντως η WIPO, η οποία ενεργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αποτελεί μία γρήγορη και οικονομική λύση σε σχέση με τα δικαστήρια αναφορικά με την κυριότητα των domain names, έχει δικαιώσει και άλλους γνωστούς παίκτες του ποδοσφαίρου, όπως ο Jaap Stam, ο Joe Cole και ο Francesco Totti.

Σχόλια