Ηλεκτρονικές τραπεζικές κλοπές 2 εκ. δολαρίων

0

Hackers κατάφεραν να κλέψουν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια από τους online τραπεζικούς λογαριασμούς ιαπωνικών επιχειρήσεων τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα ορισμένες τράπεζες να περιορίσουν τις online υπηρεσίες τους και να επανεξετάσουν τις πολιτικές αποζημίωσης.

Τον Απρίλιο σημειώθηκαν 50 περιπτώσεις κλοπής από τους λογαριασμούς ιαπωνικών επιχειρήσεων με απώλειες σχεδόν 200.000.000 εκ. γιεν.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική Bankers Association,
επιχειρήσεις της χώρας έχουν αναφέρει 34 περιπτώσεις ψηφιακών κλοπών μέχρι τον Μάρτιο, με συνολικές απώλειες 182 εκατομμυρίων γεν (1.800.000 δολάρια).
Όπως ανέφερε ανώτερος στέλεχος των Financial Services Agency της Ιαπωνίας σε τραπεζικά στελέχη, οι αρχές της χώρας ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς οι online κλοπές θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια αλυσίδα πτωχεύσεων, κυρίως μικρών επιχειρήσεων.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group και η Mizuho Financial Group έχουν πληγεί από τις online κλοπές, ενώ χρήστες του online banking στην Ιαπωνία αποτελούν κυρίως οι μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις. Οι hackers αποκτούν πρόσβαση σε κωδικούς ασφαλείας και αποκτούν τον έλεγχο των ανεπαρκώς προστατευόμενων συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με στόχο τη μεταβίβαση χρημάτων από τους λογαριασμούς των πελατών.

Δεν είναι ακόμα σαφές για ποιο λόγο αυτού του είδους οι κλοπές έχουν αυξηθεί τόσο γρήγορα, παρόλο που οι τράπεζες προειδοποιούσαν από καιρό ότι οι χάκερ αποτελούν μια ολοένα αυξανόμενη απειλή.
 

Σχόλια