Ηλεκτρονικό γραφείο συνοικεσίων υποχρεούται να αποζημιώσει πελάτη του

0

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αμερικής επιδίκασε σε μία γυναίκα το ποσό των 434.000 δολαρίων κάνοντας δεκτή την αγωγή της κατά διαδικτυακής εταιρίας συνοικεσίων, που της γνώρισε τον βίαιο σύζυγό της. Συγκεκριμένα, η Ουκρανή Nataliya Fox άσκησε αγωγή κατά της εταιρίας Encounters International θεωρώντας ότι επέδειξε αμέλεια και την εξαπάτησε με το να της γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της, ο οποίος την κακοποιούσε. Η ίδια επιπλέον υποστηρίζει πως η εταιρία της είπε ότι θα απελαθεί, εάν εγκαταλείψει τον άνδρα της.

Από την άλλη, η διευθύντρια της εταιρίας Natasha Spivack κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος που επινόησε αυτή την ιστορία η Fox ήταν η απόκτηση αμερικανικής βίζα, ενώ η ίδια δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για το τι θα επακολουθήσει από τη στιγμή που θα φέρει σε επαφή δύο ενηλίκους. Πάντως, ο δικηγόρος της εταιρίας δήλωσε ότι θα ζητήσει να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης.

Στο μεταξύ ο σύζυγος της ενάγουσας, James Fox, πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του στην Αϊτή, μόλις αυτή κατέφυγε σε άσυλο ζητώντας βοήθεια, ενώ ήλθε σε συμβιβασμό μαζί της, προκειμένου να μην βρεθεί στο εδώλιο, καταβάλλοντας το ποσό των 115.000 δολαρίων.

Σχόλια