Ην. Βασίλειο: Εξαγγελία καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας, από το Συντηρητικό Κόμμα

0

Το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα εξήγγειλε ότι σε περίπτωση νίκης στις επικείμενες εθνικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, θα συνεχίσει τις προσπάθειες καταστολής της διαδικτυακής πειρατείας, μέσω του αποκλεισμού ιστοσελίδων, οι οποίες διευκολύνουν την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

«Θα προστατεύσουμε την πνευματική ιδιοκτησία, συνεχίζοντας να επιβάλλουμε στους διαδικτυακούς παρόχους τον αποκλεισμό ιστοσελίδων πειρατικού περιεχομένου. Επίσης, θα συνεχίσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε μέσω του προγράμματος ειδοποίησης των χρηστών του διαδικτύου, όταν παραβιάζουν το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και θα διασφαλίσουμε ότι στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης δεν θα περιλαμβάνονται παράνομες ιστοσελίδες”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία σχηματίσθηκε το 2010 από το Συντηρητικό Κόμμα και το Κόμμα Φιλελεύθερων Δημοκρατών, έχει ήδη προωθήσει σειρά νομοθετικών αλλαγών, στα πλαίσια καταπολέμησης της πειρατείας. Τον περασμένο Ιούλιο, θεσπίστηκε το «Πρόγραμμα Δημιουργικού Περιεχομένου», μέσω του οποίου οι χρήστες του διαδικτύου ειδοποιούνται, όταν αποκτούν πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο χωρίς την άδεια του δημιουργού και τους προτείνονται νόμιμες εναλλακτικές.