ΗΠΑ: Θόρυβο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μπόνο των U2 για τη διαδικτυακή πειρατεία

0

Οι… συμβουλές του διάσημου τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος U2, Μπόνο προς την κινηματογραφική βιομηχανία «να μην κάνει τα ίδια λάθη με τη μουσική βιομηχανία» όσον αφορά στον διαμοιρασμό αρχείων, προκάλεσαν αντιδράσεις στη διαδικτυακή κοινότητα.
Γράφοντας για την εφημερίδα «New York Times», ο Μπόνο υποστήριξε ότι οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών επωφελούνται από τα διαφυγόντα κέρδη της μουσικής βιομηχανίας εξαιτίας του παράνομου διαμοιρασμού αρχείων, ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα των κινεζικών αρχών για να αποδείξει ότι είναι εφικτός ο εντοπισμός των παράνομων διακινητών οπτικοακουστικού υλικού στον Κυβερνοχώρο. «Αυτοί που θίγονται είναι οι δημιουργοί. Εκείνοι που επωφελούνται από αυτή την παράνομη αντιστροφή της τακτικής του Ρομπέν των Δασών είναι οι πλούσιοι πάροχοι υπηρεσιών, των οποίων τα διογκωμένα κέρδη αντικατοπτρίζουν τέλεια τα χαμένα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο κείμενό του.
Ο Μπόνο προχώρησε ακόμα παραπέρα, προτείνοντας έμμεσα να εντοπίζονται οι παραβάτες των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο. «Γνωρίζουμε από την ευγενή προσπάθεια της Αμερικής να εμποδίσει την παιδική πορνογραφία –για να μην αναφέρουμε την ανυπόληπτη προσπάθεια της Κίνας να καταπιέσει την online έκφραση διαφωνίας– ότι είναι απολύτως εφικτός ο εντοπισμός περιεχομένου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Διέφυγε στον Μπόνο ότι ακόμα και μια απολυταρχική κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά το διαδικτυακό περιεχόμενο», σχολίασε ο μπλόγκερ και δημοσιογράφος Κόρι Ντόκτοροου, ένας από τους πολλούς επικριτές των θέσεων του τραγουδιστή των U2.

Σχόλια