ΗΠΑ: Αγωγή κατά της Google και το διαφημιστικό της σύστημα AdWords

0

Αμερικάνικο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Google για την απόρριψη της αγωγής της εταιρίας American Blind & Wallpaper Factory. Συγκεκριμένα η κορυφαία εταιρία μεταπώλησης windows για τυφλούς χρήστες, υποστήριξε ότι η Google εφαρμόζει κατά τέτοιο τρόπο το διαφημιστικό πρόγραμμα AdWords που παραβιάζει τη νομοθεσία περί εμπορικών σημάτων.

Το AdWords είναι ένα διαφημιστικό σύστημα, στα πλαίσια του οποίου, οι διαφημιζόμενοι χρεώνονται ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των «κλικ» που κάνουν οι χρήστες στις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες της Google.

Η American Blind & Wallpaper Factory υποστηρίζει ότι η διάσημη μηχανή αναζήτησης εκμεταλλεύεται καταχρηστικά τα εμπορικά σήματά της, καθώς πωλεί διαφημιστικό χώρο σε ανταγωνιστικές της εταιρίες, με αποτέλεσμα όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης οι πληροφορίες για την εταιρία, να εμφανίζονται ταυτόχρονα και διαφημίσεις των ανταγωνιστικών της εταιριών.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης παρουσιάζει ενδιαφέρον για το δημόσιο, καθώς θα κριθεί κατά πόσο η εφαρμογή του AdWords προσβάλλει την εμπορική νομοθεσία.

Σχόλια