ΗΠΑ: Αγωγή στη Google για τα φίλτρα του Gmail

0

Η Google παρέχει δωρεάν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail γιατί “ψάχνει” το περιεχόμενο των μηνυμάτων που προέρχονται από μη-χρήστες προς χρήστες της υπηρεσίας, ενώ στην συνέχεια αξιοποιεί  τις σχετικές πληροφορίες με σκοπό το σερβίρισμα στοχευμένης διαφήμισης, σύμφωνα με αγωγή που κατετέθη στη Βοστόνη.

 Η κύρια ενάγουσα ονόματι Ντέμπρα Μαρκίς, υποστηρίζει ότι η Google παραβιάζει τον πολιτειακό νόμο για τις υποκλοπές και πιο συγκεκριμένα το άρθρο περί τηλεφωνικής παρακολούθησης το οποίο αναφέρεται σε “Εγκλήματα κατά της αγνότητας, της ηθικής, της ευπρέπειας και της έννομης τάξης.” Η Μαρκίς υποστηρίζει ότι η Google υπέκλεψε πληροφορίες από τα email της.

 Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής η Google χρησιμοποιεί πλέον ένα νέο σύστημα διαφήμισης που ονομάστηκε “διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος,” κατά το οποίο οι λέξεις κλειδιά προκύπτουν από παρακολούθηση, και σάρωση πολλών emails που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε χρήστες και μη του Gmail.

 Η Μαρκίς ζητά αποζημίωση για κάθε ημέρα παράβασης από την Google, η οποία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κυμαίνεται από 100 έως 1000 δολάρια.

Σχετικό έγγραφο

Σχόλια