ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για την επανεμφάνιση εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο

0

Γερουσιαστής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται εντός του έτους να καταθέσει σχέδιο νόμου, το οποίο θα ανακαλεί τη νομοθεσία κατά των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

“Η νέα νομοθετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα”, δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του κογκρέσου, Μπάρνεϊ Φρανκ.

Η αμερικανική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επρόκειτο να υποβάλει άμεσα σχετική καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης υποστηρίζουν ότι οι offshore ιστοσελίδες που παρέχουν υπηρεσίες για τυχερά παιχνίδια ζημιώνουν την αμερικανική οικονομία με δισεκατομμύρια δολάρια, καταστρέφουν οικογένειες και χρησιμοποιούνται ως όχημα για το ξέπλυμα χρήματος.

Μεγάλο ήταν και το κόστος που υπέστησαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου, οι οποίες με την απαγόρευση στις ΗΠΑ έχασαν μία από τις πιο επικερδείς αγορές.

Σχόλια