ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τα νέα ονόματα χώρου

0

Παγκόσμιος συνασπισμός διαδικτυακής διαφήμισης παρότρυνε την μη κερδοσκοπική οργάνωση ICANN να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφασή της, με την οποία επιτρέπει την εισαγωγή νέων ονομάτων χώρου (domain name) στο διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του Interactive Advertising Bureau (IAB), το οποίο αντιπροσωπεύει διαφημιστικές εταιρείες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και εταιρίες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται  στο χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας  σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ότι το σχέδιο του ICANN (Διαδικτυακός Οργανισμός Εκχώρησης Ονομάτων), θα είχε ως αποτέλεσμα “ανυπολόγιστες οικονομικές απώλειες για τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων.” Ανάμεσα στα μέλη του ΙΑΒ περιλαμβάνονται και πολύ γνωστές εταιρείες όπως το Facebook, η Google, η Amazon και η Microsoft.

Το IAB θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη «ομάδα» η οποία αντιτίθεται στο σχέδιο ονομάτων χώρου  του ICANN. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ένωση Εθνικών Διαφημιστών (ANA) των ΗΠΑ, απέστειλε επιστολή προς το ICANN απειλώντας ακόμα και με σχετική προσφυγή.

Το ICANN ενέκρινε σχετικό σχέδιο τον Ιούνιο μέσω του οποίου επιτρέπετε η εγγραφή νέων ονομάτων χώρου ανωτάτου επιπέδου, πέραν των παραδοσιακών, όπως “. Com” ή “. Org.”, σύμφωνα με το οποίο, από το 2012, οι οργανισμοί θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για νέες διευθύνσεις που καταλήγουν σε σχεδόν οποιαδήποτε λέξη ή φράση.

Σχόλια