ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου σε τουρίστα λόγω απειλητικού tweet !

0

Tο μήνυμα που ανέβασε ο 26χρονος απευθυνόταν σε ένα φίλο του στο Twitter και έγραφε: «Έχω χρόνο αυτή την εβδομάδα για λίγη κουβέντα, όσο προετοιμάζομαι να πάω και να καταστρέψω την Αμερική». Το tweet υπέπεσε στην αντίληψη του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο το ανέγνωσε μάλλον κυριολεκτικά, αφού διέταξε τις αρχές αεροδρομίου του Λος Άντζελες να συλλάβουν τον Ιρλανδό τουρίστα μαζί με την κοπέλα του και να τους στείλουν πάλι πίσω στη χώρα τους.

«Η ασφάλεια του αεροδρομίου με μεταχειρίστηκε σαν να ήμουν κάποιος τρομοκράτης. Τους έλεγα συνέχεια ότι παρανόησαν το μήνυμα που ανέβασα», σχολίασε ο ταλαιπωρημένος Van Bryan, ο οποίος είχε ανεβάσει και άλλο tweet στο οποίο σατίριζε επεισόδιο του Family Guy, λέγοντας ότι θα πάει στην Αμερική για να ανοίξει τον τάφο της Μέριλιν Μονρόε. Ο τουρίστας δήλωσε ότι τον ανέκριναν επί πέντε ώρες προτού τον βάλουν στο αεροπλάνο επιστροφής.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. «Ο κύριος Van Bryan επιβεβαίωσε στις αρχές ότι ανέβασε δύο tweets, γνωστοποιώντας ότι θα ταξίδευε στην Αμερική για να ξεθάψει τον τάφο της Μέριλιν Μονρόε. Επίσης σε άλλη ανάρτηση έγραφε ότι έρχεται στην Αμερική για να την καταστρέψει», έγραφε. Επίσης, ανακοίνωση των τελωνειακών αρχών των ΗΠΑ ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να συμβιβαστούν η εθνική ασφάλεια με την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και προϊόντων από και προς τις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις προκαλεί τέτοιου είδους τραγελαφικά και παράλογα περιστατικά. Τον Ιανουάριο του 2010, ο Paul Chambers είχε ανεβάσει tweet στο οποίο έγραφε ότι θα ανατίναζε το αποκλεισμένο από τα χιόνια αεροδρόμιο Robin Hood Airport στο Ντόνκαστερ αν δεν άνοιγε σύντομα, ώστε να γίνουν οι προγραμματισμένες πτήσεις και να δει την κοπέλα του. Στον Chambers επιβλήθηκε πρόστιμο 385 ευρώ συν δικαστικά έξοδα 2.600 ευρώ, ποσό το οποίο προσφέρθηκε να πληρώσει αντί αυτού ο ηθοποιός Steven Fry.

Σχόλια