ΗΠΑ: Απεβλήθη δικαστή λόγω παρακολούθησης πορνό.

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας απέβαλε την Παρασκευή ένα δικαστή της κομητείας Saline διότι παρακολουθούσε πορνό στο ιντερνέτ μέσω του υπολογιστή του γραφείου του.

Ο δικαστής George R. Robertson δίκαζε επί της έδρας για δέκα χρόνια μέχρι που το δικαστικό συμβούλιο πρότεινε την απομάκρυνσή του για παραβίαση των κανόνων της δικαστικής διαγωγής.

Όπως επεσήμαναν οι δικαστές, οι κανονισμοί του δικαστηρίου ορίζουν ότι «η δημόσια εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για ένα αποτελεσματικό δικαστικό σώμα» και ότι η διαγωγή ενός και μόνο δικαστή μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αντίληψη του κοινού για ολόκληρο το δικαστικό σύστημα.

Στο σκεπτικό του το δικαστήριο αναφέρει ότι «το κοινό έχει εκφράσει την προτίμησή του σε ένα πειθαρχημένο σύστημα, που μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνση ενός δικαστή από τα καθήκοντά του».

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, αν και ένας δικαστής δε συμμετείχε στη διαδικασία, διότι ήταν γνωστός με τον Robertson.

Την παρακολούθηση αυτών των sites εξακρίβωσε ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπογιστών της κομητείας, ο οποίος και ανέφερε το συμβάν.

Η κυβερνήτης Kathleen Sebelius θα διορίσει κάποιον για να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας των τεσσάρων ετών του δικαστή Robertson, η οποία τελειώνει τον Ιανουάριο του 2009. Για να παραμείνει στην έδρα πέραν του διαστήματος αυτού, το πρόσωπο που θα επιλεγεί οφείλει να περάσει υπό κρίση τον Νοέμβριο του 2008.

Σχόλια