ΗΠΑ: Απόφαση Εφετείου για την νομοθετική προστασία των αρχείων που αποθηκεύονται σε κινητά τηλέφωνα

0

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο της Πέμπτης Περιφέρειας έφτασε σε αυτή την διαπίστωση στο πλαίσιο της υπόθεσης “Fannie Garcia v. City of Laredo, Texas”. Εν προκειμένω, την προσφυγή είχε ασκήσει πρώην αστυνομική υπάλληλος, η οποία απολύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι παραβίαζε διατάξεις του αστυνομικού κανονισμού λειτουργίας. Οι παραβιάσεις αποκαλύφθηκαν μέσω μηνυμάτων και φωτογραφιών που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο της προσφεύγουσας, το οποίο είχαν πάρει οι αρμόδιοι από το ντουλάπι των προσωπικών ειδών και το είχαν ερευνήσει παρά την θέλησή της.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει σε βάρος της προσφεύγουσας ερμηνεύοντας τον νόμο “Stored Communications Act” με τρόπο, ώστε να μην περιλαμβάνει στο προστατευτικό πεδίο εφαρμογής και τα αρχεία εκείνα που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο επιβεβαίωσε την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω νόμος προστατεύει μόνον τα αρχεία που αφορούν στην ηλεκτρονική επικοινωνία και είναι αποθηκευμένα ηλεκτρονικά, και άρα δεν αφορά τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στην συσκευή του κινητού τηλεφώνου.

Σχόλια