ΗΠΑ: Απόρριψη νομοσχεδίου για την καταστροφή απωλεσθέντων smartphones

0

Δεν κατάφερε να περάσει από την Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο που είχε συνθέσει ο Γερουσιαστής Mark Leno, σχετικά με το ”διακόπτη θανάτου” των smartphones που θα τα καθιστούσε ακατάλληλα για χρήση, μετά από κλοπή τους.

Ο Γερουσιαστής στην ομιλία του στην Γερουσία δήλωσε πως οι εταιρείες θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλαμβάνουν «διακόπτη θανάτου» στα smartphones και να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση, καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα οι εταιρείες κερδίζουν τόσο από τα ασφαλιστήρια που προωθούν με τις συσκευές, όσο και από τις πωλήσεις νέων συσκευών στα θύματα κλοπών.

Ο Γερουσιαστής είχε δεχτεί πριν τη ψηφοφορία, η ρύθμιση να μην ισχύει για tablets και η έναρξη ισχύος του νόμου, να οριστεί για τον Ιούλιο του 2015.  

Πρόσφατα μάλιστα σε εθνικό επίπεδο, οι μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές  για να αντιμετωπίσουν το θέμα των κλοπών smartphones, καθώς σύμφωνα με τη δέσμευση τους, όσα smartphones κατασκευάζονται από τον Ιούλιο του 2015 και θα πωλούνται στις ΗΠΑ, θα έχουν προεγκατεστημένη σχετική αντικλεπτική εφαρμογή.  

Το νομοσχέδιο ψήφισαν 19 μέλη επί συνόλου σαράντα (40), επομένως, δεν έλαβε τη σχετική έγκριση μόνο για δύο ψήφους. Παρόλα αυτά ο Γερουσιαστής σκέφτεται να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Γερουσία πριν το τέλος του Μαΐου.
 

Σχόλια