ΗΠΑ: Απόρριψη της έφεσης της Google για την υπόθεση υποκλοπών μέσω Street View

0

Η δικαστική διαμάχη της Google αφορά υπόθεση υποκλοπών, καθώς η εταιρία είχε συλλέξει με το αυτοκίνητο του Google Maps, προσωπικά δεδομένα μέσω ασύρματων, “ανοιχτών” δικτύων (Wi-Fi).

Ειδικότερα, κανονικά θα προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης υποκλοπών προσωπικών δεδομένων από την Google, καθώς σχετική έφεση που είχε ασκήσει o τεχνολογικός κολοσσός, απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η υπόθεση αφορά παραβίαση του νόμου περί υποκλοπών, αφού κατά την περίοδο 2008 – 2010, κι ενώ δημιουργούσε το Street View, η Google παρενέβη σε ιδιωτικά ασύρματα δίκτυα, συλλέγοντας χιλιάδες προσωπικά στοιχεία, όπως e-mails και κωδικούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, το 2011, οι δώδεκα διαφορετικές μηνύσεις πολιτών, συνενώθηκαν σε μία και πλέον οι ενάγοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν την υπόθεση στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως η Google -που είχε απολογηθεί δημόσια για την υπόθεση το 2010 και είχε ισχυριστεί ότι οι υποκλοπές ήταν ακούσιες- έχει ήδη συμφωνήσει να πληρώσει 7.000.000 δολάρια για την υπόθεση, που εκτείνεται σε 38 πολιτείες των ΗΠΑ και παράλληλα, να καταστρέψει τα δεδομένα που συνέλεξε.

Ωστόσο, σχετικές υποθέσεις υποκλοπών μέσω Street View, εκκρεμούν σε άλλες 30 χώρες του πλανήτη.