ΗΠΑ: Άσκηση κυβερνοασφάλειας για τις τράπεζες

0

Περισσότερα από 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα -συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών κολοσσών, όπως η JP Morgan και η Bank of America- συμμετείχαν χθες στην άσκηση ασφαλείας για επιθέσεις hacking, “Quantum Dawn 2”.
Πρόκειται για μια άσκηση προσομοίωσης, που οργανώνεται από την Ένωση Βιομηχανίας Χρεογράφων και Χρηματοοικονομικών Αγορών (SIFMA) και στόχο έχει την εκπαίδευση των αρμόδιων υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να αντιληφθούν και να αντιδράσουν έγκαιρα σε μια ενδεχόμενη επίθεση από hackers. Ειδικότερα, τα στελέχη που υπέδειξαν οι συμμετέχοντες όμιλοι και οργανισμοί, έπρεπε να αντιληφθούν τις σκηνοθετημένες ηλεκτρονικές επιθέσεις από κάποιες χαρακτηριστικές «ενδείξεις» (π.χ. αφύσικες αγοραπωλησίες μετοχών) και να συνεργαστούν αποτελεσματικά, προκειμένου να εξουδετερώσουν την απειλή.
Σημειώνεται τέλος, ότι το Νοέμβριο του 2011 είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη άσκηση τέτοιου είδους, “Quantum Dawn 1”, στην οποία συμμετείχαν οι μισοί τραπεζικοί όμιλοι που έλαβαν μέρος στο “Quantum Dawn 2”. Ο διπλασιασμός αυτός οφείλεται και στις εκτεταμένες επιθέσεις hacking του περασμένου φθινοπώρου, οι οποίες έθεσαν εκτός λειτουργίας τις ιστοσελίδες πολλών κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και κυβερνητικών υπηρεσιών.