ΗΠΑ: Blogger που απειλούσε δικαστές καλεί τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ ως μάρτυρα υπεράσπισής του

0

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση του blogger από το Νιου Τζέρσεϊ, Χάρολντ Τέρνερ –ο οποίος κατηγορείται ότι απείλησε τρεις ομοσπονδιακούς δικαστές μέσω του ιστολογίου του– να προτείνει ως μάρτυρα υπεράσπισής του τον ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της πολιτείας, Κρις Κρίστι.
Ο Τέρνερ ισχυρίζεται πως ήταν πληροφοριοδότης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πως όσα έγραψε στο μπλογκ του κατά των δικαστών, καθώς και άλλα αμφιλεγόμενα σχόλια, αποτελούσαν μέρος μιας μυστικής επιχείρησης για τον εντοπισμό βίαιων ακροαριστερών στοιχείων. Για να στηρίξει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του, καλεί τον Κρίστι να καταθέσει υπέρ του, καθώς, όπως λέει ο blogger, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ γνώριζε τη δράση του Τέρνερ την περίοδο 2002-2008 εκ της θέσεώς του (ήταν εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ προτού εκλεγεί κυβερνήτης).
Ο Κρίστι δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα την κλήτευσή του. Η δίκη είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.
Οι επίμαχες αναρτήσεις στο μπλογκ του Τέρνερ ανέφεραν ότι τρεις ομοσπονδιακοί εφέτες που έχουν ως έδρα το Σικάγο, οι Ρίτσαρντ Πόσνερ, Φρανκ Ήστερμπρουκ και Ουίλλιαμ Μπάουερ, «αξίζουν να δολοφονηθούν» επειδή αρνήθηκαν να απορρίψουν την απαγόρευση χρήσης όπλων στο Σικάγο και το προάστιο του Όουκ Παρκ. Μάλιστα, συνοδεύονταν από τις φωτογραφίες και τις διευθύνσεις των γραφείων των τριών δικαστών.

Σχόλια