ΗΠΑ: Δύο διακεκριμένες δικηγόροι συμπληρώνουν τη σύνθεση της FCC

0

Δύο νομικούς με αναγνωρισμένα προσόντα και σταδιοδρομία επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να συμπληρώσει τη σύνθεση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC). Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τα πρώτα μέλη της FCC που διορίζονται από τον κ. Ομπάμα είναι η ειδικευμένη σε επιχειρηματικά θέματα δικηγόρος Έντιθ Ραμίρεζ από το Λος Άντζελες, η οποία είχε εργαστεί για την προεδρική προεκλογική εκστρατεία, και η ειδικευμένη στην προστασία των καταναλωτών δικηγόρος Τζούλι Μπριλ από το Βερμόντ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιλέξει τον περασμένο Φεβρουάριο τον Τζον Λίμποβιτς για την προεδρία της FCC –επιλογή που υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία–, αλλά ο κ. Λίμποβιτς δεν ήταν νέο πρόσωπο στην Επιτροπή, αφού συμμετείχε σε αυτή ως μέλος από το 2004. Έτσι, οι κ. Ραμίρεζ και Μπριλ είναι τα πρώτα μέλη που εισέρχονται στο σημαντικό αυτό ομοσπονδιακό όργανο φέροντας τη σφραγίδα Ομπάμα. Με τον διορισμό τους αλλάζουν και οι ισορροπίες στους κόλπους της Επιτροπής, καθώς πλέον οι Δημοκρατικοί αποκτούν την πλειοψηφία, διαθέτοντας τρία από τα μέλη. Οι δύο Ρεπουμπλικανοί που μετέχουν στην FCC είχαν υποδειχθεί από τον προηγούμενο πρόεδρο, Τζορτζ Ο. Μπους.
Η κ. Ραμίρεζ ήταν εταίρος στο γραφείο της δικηγορικής εταιρίας Quinn Emanuel Urquhart Oliver & Hedges στο Λος Άντζελες. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με υποθέσεις παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Mattel και η Walt Disney ήταν δύο από τους πελάτες της. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, όπου ήταν ένα χρόνο μικρότερη από τον πρόεδρο Ομπάμα. Στη διάρκεια της κούρσας για τις προεδρικές εκλογές, διατέλεσε αναπληρώτρια διευθύντρια της εκστρατείας στην Καλιφόρνια.
Η κ. Μπριλ ήταν βοηθός γενική εισαγγελέας του Βερμόντ για την προστασία των καταναλωτών και την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από το 1988 μέχρι φέτος, οπότε και κατέλαβε ανάλογη θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Βόρειας Καρολίνα. Έχει διδάξει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ενώ αποφοίτησε από το Πρίνστον. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως βοηθός στη δικηγορική εταιρία Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison στη Νέα Υόρκη.

Σχόλια