ΗΠΑ: Έγκαιρη ενημέρωση ή πρόστιμο

0

Η Βουλή των Αντριπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε νέο νομοσχέδιο για την επιβολή βαρύτατων προστίμων σε όσους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ δεν ενημερώνουν εγκαίρως για την ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας και άλλης μορφής παιδικής εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο.
Το ανώτατο πρόστιμο για την πρώτη φορά που κάποια εταιρεία «εν γνώσει της και σκόπιμα δεν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές» είναι 150.000 δολάρια. Όσοι παρανομούν κατ’ επανάληψη κινδυνεύουν με πρόστιμο μεγαλύτερο των 300.000 δολαρίων.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 409 ψήφους και μόλις δύο κατά.
Βάσει της νομοθεσίας οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ πρέπει να ενημερώνουν το Εθνικό Κέντρο για τα Αγνοούμενα και Κακοποιημένα Παιδιά, το οποίο έχει την έδρα του στην Ουάσινγκτον.
«Στόχος των χρηματικών προστίμων είναι να αναγκάσουν όλους να συμμορφωθούν με την υφιστάμενη νομοθεσία», τόνισε ο Λάρι Μαγκίντ, μέλος του Εθνικού Κέντρου για τα Αγνοούμενα και Κακοποιημένα Παιδιά και συμπλήρωσε, «από όσο γνωρίζω οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ τηρούν το μέτρο και ενημερώνουν εγκαίρως για την κάθε παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα είναι οι μικρές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ».

Σχόλια