ΗΠΑ: Εμπόδια στην έκδοση εντάλματος έρευνας και κατάσχεσης iPhone

0

Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ αρνήθηκε την έκδοση εντάλματος έρευνας και κατάσχεσης iPhone, καθώς όπως αναφέρει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιορίσει τη διαρροή πληροφοριών που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του εντάλματος.

Ο Αμερικανός δικαστής John Facciola, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε ήδη τέσσερις αιτήσεις για την έκδοση ενταλμάτων κατάσχεσης κινητών για παιδική πορνογραφία, αρνήθηκε επίσης πρόσφατο αίτημα έρευνας και κατάσχεσης ενός iPhone 4S.

“Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποτυγχάνει να ρυθμίσει το πώς θα περιοριστεί η πιθανότητα αναζήτησης στοιχείων εκτός του πεδίου εφαρμογής του εντάλματος”. έγραψε στην απόφαση ο Facciola.

Η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση του Daniel Milzman, φοιτητή του Πανεπιστημίου της Georgetown και ύποπτο για τη δημιουργία του δηλητηρίου ρικίνη στο δωμάτιο της εστίας του. Ο Δικαστής Facciola ενέκρινε το αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων για κατάσχεση του κινητού του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής το απέρριψε, λόγω του ότι δε θα μπορούσε να ελεγχθεί αν οι αρχές θα εξέταζαν και περιεχόμενο το οποίο δε θα είχε σχέση με την υπόθεση αυτή.

“Μέχρι η κυβέρνηση να ρυθμίσει το πώς η αναζήτηση θα προχωρήσει διασφαλίζοντας ότι το ελεγχόμενο περιεχόμενο δε θα ξεπερνά τα όρια της απόφασης για κατάσχεση, η έγκριση για κατάσχεση δεν μπορεί να δοθεί”, σημείωσε ο δικαστής.

 

Σχόλια