ΗΠΑ: Ενεκρίθη αίτημα της AT&T

0

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC) τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης ορισμένων ρυθμίσεων που αφορούν τις ευρυζωνικές υπηρεσίες του τηλεπικοινωνιακού ομίλου, AT&T.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία, έπειτα από αίτημα της AT&Τ, συμφώνησε να μειωθούν οι τιμές με τις οποίες η AT&Τ χρεώνει τους εταιρικούς πελάτες και τους ανταγωνιστές της για να έχουν πρόσβαση στις γραμμές της.
«Με αυτόν τον τρόπο η ΑΤ&Τ θα έχει την ευελιξία να αναπτύξει περαιτέρω τις ευρυζωνικές της υπηρεσίες και την υποδομή των οπτικών ινών», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών, Κέβιν Μάρτιν.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις τηλεπικοινωνίες, η FCC έχει την εξουσία να παραμερίζει ορισμένες ρυθμίσεις εάν και εφόσον κρίνει ότι η αγορά είναι επαρκώς ανταγωνιστική.
Με την απόφασή της η FCC απαλλάσσει την AT&Τ από την υποχρέωσή της να καταθέσει φάκελο με τις τιμές που χρεώνει τους ανταγωνιστές της.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της επιτροπής, Ρόμπερτ Μακντάουελ καθησύχασε ότι υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις – κλειδί για την εξέταση των καταγγελιών που αφορούν τις χρεώσεις της AT&Τ.

Σχόλια