ΗΠΑ: Επανεξέταση της υπόθεσης Apple v. Google

0

Το αμερικανικό Εφετείο διαπίστωσε σφάλματα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC), όσον αφορά την υπόθεση Apple v. Google, για προσβολή δικαιωμάτων από ευρεσιτεχνίες και ανέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή για περαιτέρω ανάλυση και εξέταση, υπό νέο νομικό πρίσμα.

Πρόκειται για την αγωγή που κατέθεσε η Apple το 2010 εναντίον της Motorola Mobility, κατηγορώντας την για παραβίαση ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία οθόνης αφής. Με την εξαγορά της Motorola από την Google επίσης το 2010, η τελευταία έλαβε τη θέση της εναγόμενης εταιρείας.

Το δικαστήριο έκρινε, ότι η Επιτροπή, κατά την εξέταση της σχετικής υπόθεσης, κακώς δικαίωσε τη Motorola, ενώ παράλληλα ακύρωσε και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εταιρείες τεχνολογίας προτιμούν να εξετάζονται οι υποθέσεις τους από τη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου, καθώς οι διαδικασίες είναι ταχύτερες και η Επιτροπή μπορεί να επιβάλλει και κυρώσεις αποκλεισμού προϊόντων από την αγορά. Η ITC, δυνάμει της ως άνω απόφασης του δικαστηρίου, οφείλει τώρα να επανεξετάσει τους ισχυρισμούς της Apple για παραβίαση των ευρεσιτεχνιών της από τη Motorola, ενώ η δημοφιλής τεχνολογική εταιρεία έχει και δικαίωμα προσκόμισης νέων αποδείξεων.
 

Σχόλια