ΗΠΑ: Επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων στη Google για τη νέα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

0

 Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου και επιτρέπει την κοινή χρήση πληροφοριών του χρήστη από τις διαφορετικές υπηρεσίες της εταιρείας, όπως το YouTube, το Gmail και το Google + κλπ.

Η Ένωση Εισαγγελέων εξέφρασε προβληματισμό για τις αλλαγές, καθώς επεμβαίνουν σημαντικά στην ιδιωτικότητα των καταναλωτών. «Οι καταναλωτές μπορεί να θέλουν να κρατήσουν κάποιες πληροφορίες που τους αφορούν, ξεχωριστά στις διάφορες υπηρεσίες. Μπορεί να μην ενοχλούνται για παράδειγμα αν η Google κρατά για αυτούς πληροφορίες για το είδος των αναζητήσεων που κάνουν, αλλά να ενοχλούνται αν ξέρει την τοποθεσία τους. Η νέα πολιτική της Google φαίνεται ότι δεν αφήνει στους καταναλωτές περιθώριο να επιλέξουν. Είναι άνευ νοήματος το επιχείρημα ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει να φύγει από τις υπηρεσίες της Google, όταν η πλειονότητα των καταναλωτών χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία υπηρεσία Google σε τακτική βάση», ανέφερε η επιστολή.

Η Ένωση Εισαγγελέων παρακίνησε την εταιρεία να δώσει στους χρήστες την επιλογή αν θέλουν να καλύπτονται από τη νέα πολιτική ή όχι, εκφράζοντας ανησυχία κυρίως για τους χρήστες κινητών smartphones. Η επιστολή καταλήγει με το αίτημα της Ένωσης να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Google, Larry Page, το συντομότερο δυνατό.

 

Σχόλια