ΗΠΑ: Έρευνα για τις χαμένες βιντεοκασέτες της CIA

0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την καταστροφή τουλάχιστον δύο βιντεοταινιών με ανακρίσεις υπόπτων για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση, Αλ Κάιντα.
«Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ξεκινά προκαταρκτική έρευνα με το γραφείο του γενικού διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) σχετικά με το θέμα της καταστροφής τουλάχιστον δύο βιντεοταινιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η προκαταρκτική έρευνα έχει στόχο να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα στοιχεία ώστε να δικαιολογηθεί μια πλήρης έρευνα του θέματος» προστίθεται την ανακοίνωση.

Ο διευθυντής της CIA, Μάικλ Χάιντεν παραδέχτηκε από την περασμένη Πέμπτη ότι οι υπηρεσίες του κατέστρεψαν το 2005 πολλές κασέτες με «ευαίσθητες» ανακρίσεις, κυρίως για να προστατέψει τους πράκτορες που μετείχαν στις ανακρίσεις αυτές ώστε να μην μπορούν τα μέλη της Αλ Κάιντα να προχωρήσουν σε αντίποινα εναντίον τους.
Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος καθώς και οργανώσεις υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασαν με έντονο τρόπο την απόφαση αυτή και ζήτησαν να διενεργηθούν έρευνες σε βάθος.

Σχόλια