ΗΠΑ: Ερευνώνται οι κατηγορίες δωροδοκίας σε βάρος στελεχών της Microsoft

0

Οι Ομοσπονδιακές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξετάζουν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι της εταιρείας Microsoft φαίνεται να δωροδοκούν κυβερνητικούς αξιωματούχους, με σκοπό την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων τους.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για δωροδοκία που αντιμετωπίζουν στελέχη της Microsoft στην Κίνα, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Οι δραστηριότητες της τεχνολογικής εταιρείας βρίσκονται στο επίκεντρο της σχετικής έρευνας, καθώς η συγκεκριμένη πρακτική έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του αμερικανικού Νόμου περί Διαφθοράς (Foreign Corrupt Practices Act). Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρείες να δίδουν χρηματικά ποσά σε κυβερνητικά στελέχη για την προώθηση εταιρικών συμφερόντων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, εκτός από τη Microsoft, ερευνώνται άλλες εκατό (100) εταιρείες ενώ σε περίπτωση που αποδειχθούν οι κατηγορίες, οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικά πρόστιμα που αγγίζουν έως και τα δέκα (10) εκ. δολάρια.

Σχόλια