ΗΠΑ: Εξιχνιάστηκε η μεγαλύτερη ηλεκτρονική απάτη

0

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εξιχνίασαν τη μεγαλύτερη ως τώρα υπόθεση ηλεκτρονικής κλοπής, που αφορά την απόσπαση στοιχείων από περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες.

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έκαναν λόγο για «διεθνή συνωμοσία» και τόνισαν ότι ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 11 συνολικά άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι Αμερικανοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι Εσθονοί, Ουκρανοί, Λευκορώσοι και Κινέζοι.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη εισβολή σε αρκετές μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, όπου και εγκατέστησαν ειδικό λογισμικό για την απόσπαση λογαριασμών και κωδικών. Οι αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία που αποσπούσαν με ασύρματες συσκευές, τα διοχέτευαν σε διάφορους σέρβερς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε τράπεζες, εταιρείες λιανικής και απλούς καταναλωτές, αλλά δεν έδωσε στοιχεία όσον αφορά το χρηματικό ύψος των οικονομικώς απωλειών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει την αυξημένη ευπάθεια των πληροφορικών συστημάτων που επιτρέπουν την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Σχόλια