ΗΠΑ: Facebook και LinkedIn εγείρουν «σοβαρές νέες προκλήσεις» για τις ρυθμιστικές αρχές του χρηματοοικονομικού τομέα

0

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA), Ρίτσαρντ Κέτσαμ προχθές στη Νέα Υόρκη, καθώς διαρκώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των τραπεζιτών και των αναλυτών της αγοράς για την αξιοποίηση του Facebook, του LinkedIn και άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της διασύνδεσης και της επαφής με τους πελάτες τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μετουσιωθεί το ενδιαφέρον σε πράξη είναι, όμως, να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρίες να κρατούν αρχεία των επαγγελματικών online συνομιλιών των στελεχών τους, όπως απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές. «Συνεχίζουμε να είμαστε μάρτυρες της δυναμικής εισόδου τεχνολογιών που θα θέσουν υπό δοκιμή τις ικανότητές σας να εξασφαλίσετε συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών πλαισίων. Η κοινωνική δικτύωση είναι μια τέτοια καινοτομία», είπε σε ακροατήριο τραπεζιτών και ντίλερ ο Κέτσαμ.
Σήμερα οι περισσότερες εταιρίες εμποδίζουν τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιήσουν ιστοσελίδες όπως το Facebook για επαγγελματικούς σκοπούς, εν μέρει εξαιτίας των δυσκολιών που συνεπάγονται ως προς την επιτήρηση και την τήρηση αρχείου στην οποία απαιτείται να προβαίνουν οι εταιρίες. Η FINRA δημιούργησε ομάδα εργασίας που θα εξετάσει το ζήτημα και θα επιχειρήσει να προτείνει πρακτικές λύσεις, ώστε να υπερνικηθούν αυτά τα εμπόδια.

Σχόλια