ΗΠΑ: Φωτογραφίες που ανέβασε το θύμα στο Facebook χρησιμοποιούνται σε βάρος του ως αποδείξεις

0

Ο δικαστής, παρά τις ενστάσεις του εναγομένου, τις έλαβε υπόψη ως αποδεικτικό υλικό στη δίκη για την επιμέτρηση της οφειλόμενης αποζημίωσης σε βάρος του θύματος.

Ο Zackery Clement είχε τραυματιστεί το 2009 στο πλαίσιο της δουλειάς του, μεταφέροντας ένα βαρύ αντικείμενο το οποίο έπεσε πάνω του. Η εταιρεία Johnsons Warehouse Showroom και η ασφαλιστική του εταιρεία κάλυψαν τα έξοδα νοσηλείας και συμφώνησαν στην περιοδική καταβολή αποζημίωσης για δύο χρόνια λόγω της προσωρινής αναπηρίας που του προξένησε το ατύχημα. Όταν ο Clement ζήτησε πρόσθετη αποζημίωση για τον επίμονο πόνο στη μέση και τον αυχένα, ο δικαστής αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι στις φωτογραφίες που ανέβαζε στο μεταξύ το θύμα στο Facebook φαινόταν να πίνει και να χορεύει χωρίς κανένα πόνο ή πρόβλημα.

Ο Clement άσκησε αίτηση αναίρεσης, ισχυριζόμενος ότι ο δικαστής εσφαλμένα έλαβε υπόψη του τις φωτογραφίες ως αποδείξεις. «Η αποδοχή των φωτογραφιών αυτών ως αποδείξεων αποτελεί ντροπή για το νομικό σύστημα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων που παθαίνουν εργατικά ατυχήματα», σχολίασε.

Το δικαστήριο, ωστόσο, είχε διαφορετική γνώμη, κρίνοντας ότι η χρήση των φωτογραφιών ήταν σύννομη. «Προφανώς ο Clement δεν ήθελε να ληφθούν υπόψη γιατί δείχνουν μια όχι κολακευτική εικόνα αυτού. Αλλά δεν βρίσκουμε κάτι επιλήψιμο στην χρήση των φωτογραφιών ως αποδείξεων», κατέληξε ο δικαστής.

Σχετικό Έγγραφο

Σχόλια