ΗΠΑ: Φυλάκιση για απειλητικά Tweets

0

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ένας άνδρας οδηγήθηκε στην φυλακή με την κατηγορία της  διαδικτυακής παρενόχλησης και παρακολούθησης, έπειτα από αλλεπάλληλα απειλητικά μηνύματα (tweets)  που είχε αποστείλει  στο twitter βουδιστή ηγέτη.

Η θρησκευτική ηγέτης, ονόματι Alyce Zeoli με έδρα το Μέριλαντ, δέχονταν χιλιάδες τρομακτικά μνήματα από τον δράστη, πολλά από τα οποία ήταν περιγραφές από σκηνές θρίλερ που θα συνέβαιναν στη ζωή της, και άλλα είχαν την ακόλουθη μορφή “Κάνε στον κόσμο την χάρη και αυτοκτόνησε Υ.Γ. Καλή σας ημέρα.”

Οι δημοσιεύσεις Twitter έχουν τροφοδοτήσει πολλές δικογραφίες σε όλο τον κόσμο, διαγράφοντας μια νέα λεπτή γραμμή μεταξύ της διαδικτυακής επικοινωνίας, η οποία μπορεί να είναι τρομακτική, και τις συνταγματικής εγγύησης για την ελευθερία της έκφρασης.

Το ερώτημα που προκύπτει από την συγκεκριμένη υπόθεση έχει να κάνει με το είδος της επικοινωνίας που εξελίσσεται στο εν λόγω δίκτυο (Twitter).  Η ανάρτηση ενός δημόσιου μηνύματος στο Twitter προσομοιάζει με μια απλή ανακοίνωση σε αμφιθέατρο ή μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μέσο για άμεση προσωπική επικοινωνία, όπως μια επιστολή ή ένα τηλεφώνημα;

Σχόλια