ΗΠΑ: Καταδίκη σε επταετή ποινή φυλάκισης για απάτη μέσω eBay

0

Ο Robert Hill καταδικάστηκε από δικαστήριο της Atlanta των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε επτά (7) χρόνια φυλάκισης καθώς βρέθηκε να πουλά προϊόντα συνολικής αξίας εννέα (9) εκ. δολαρίων, τα οποία είχε αποκτήσει με παράνομο τρόπο από το ψηφιακό κατάστημά του στο eBay.

Σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, ο R. Hill, για περισσότερα από δέκα χρόνια, διατηρούσε «κατάστημα» στο eBay, το «atlantis_discount_ warehouse_llc», μέσω του οποίου φαινόταν ότι πωλούσε διαδικτυακά εμπορεύματα σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο R. Hill συνεργαζόταν με άτομα, τα οποία πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές απάτες και τα οποία εξέδιδαν πιστωτικές κάρτες στο όνομα των πελατών του R. Hill και με αυτές αγόραζαν αντικείμενα ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Ο R. Hill τα αγόραζε από τους συνεργάτες του στο 60% της λιανικής τιμής πώλησης και στη συνέχεια, τα πωλούσε στην κανονική τους τιμή.

Με την απόφαση, ο R. Hill υποχρεώνεται να εκτίσει επταετή ποινή φυλάκισης και να καταβάλει το ποσό των 740.446 δολαρίων. Σε αστική δίκη για την ίδια υπόθεση που διεξαγόταν παράλληλα, ο Δικαστής διέταξε την κατάσχεση περίπου 44.000 δολαρίων σε μετρητά, 47.000 δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, ηλεκτρονικών ειδών και κοσμημάτων.

Σχόλια