ΗΠΑ: Μήνυση δικηγορικής εταιρείας σε ανώνυμο δικτυακό σχολιαστή

0

Η εταιρεία κατηγορεί την άγνωστο σχολιαστή για δυσφήμηση κατά Α.Ε. και διεκδικεί 50.000 δολάρια ως αποζημίωση. Η κριτική για την εταιρεία Lenahan Law Firm είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από χρήστη με το ψευδώνυμο “Ben”. Ο χρήστης καταλόγιζε στην εταιρεία ασυνέπεια και ανικανότητα στη διεκπεραίωση των επαγγελματικών της υποθέσεων.

Προκειμένου να κατεβάσει τις δυσφημιστικές παρατηρήσεις του “Ben”, η εταιρεία απευθύνθηκε στη Google, η οποία αρχικά τις κατέβασε. Ωστόσο, η κακή κριτική των υπηρεσιών της εταιρείας συνέχιζε να εμφανίζεται κάποιες φορές σε αναδυόμενα παράθυρα στις αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να πλήττεται η φήμη της εταιρείας. «Η πλειονότητα των πελατών μας έρχεται σε μας, γιατί μας έχει ψάξει στο διαδίκτυο. Θεωρήσαμε ότι η μόνη λύση ήταν να κάνουμε μήνυση στον Ben, ώστε να αποκαλυφθεί και η ταυτότητά του.

Δεν πρόκειται για τη χρηματική αποζημίωση. Αυτό που θέλουμε είναι να εξαφανιστεί η δυσφημιστική κριτική. Είμαστε περήφανοι για τις θετικές κριτικές που μας δίνουν οι πελάτες μας. Μια ψευδής κριτική τέτοιου περιεχομένου μας κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε εταίρος της Lenahan Law Firm.
Όταν  η υπόθεση έγινε γνωστή, διατυπώθηκαν από διάφορες μεριές επιχειρήματα κατά της μήνυσης εναντίον χρηστών του διαδικτύου, που κάνουν ανεπιθύμητα σχόλια για μία επιχείρηση στο ίντερνετ. Ειδικοί επεσήμαναν ότι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης αρνητικών σχολίων από την επιχείρηση είναι μέσω της ανάρτησης ήπιας απάντησης που καλεί τους πελάτες σε διάλογο με σκοπό την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών. Αμυνόμενος της επιθετικής στρατηγικής που προτίμησε εν προκειμένω η εταιρεία του, ο εταίρος Wes Black σχολίασε το εξής: «Συμφωνώ με τους ειδικούς και η εταιρεία μάλλον αυτό θα έκανε αν επρόκειτο για κάποιο πελάτη. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ο “Ben” δεν υπήρξε ποτέ πελάτης μας. Δεν είμαστε παράλογοι, απλώς θεωρούμε ότι είναι λάθος να υπάρχει μια τέτοια ψευδής κριτική στο διαδίκτυο».

 

Σχόλια