ΗΠΑ: Νομοσχέδιο με αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τα κυβερνοεγκλήματα

0

Νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επεξεργάζονται οι αμερικανικές Αρχές με σκοπό την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τα κυβερνο-εγκλήματα.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου [Link], προβλέπεται αύξηση των ορίων ποινής για τα σχετικά αδικήματα ενώ ορίζονται και κανόνες για τη διαδικασία ενημέρωσης των χρηστών από τις εταιρείες του χώρου, για τις περιπτώσεις παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς οι Εισαγγελικές Αρχές είχαν ζητήσει από το Κογκρέσο να μειώσει τις ποινές για τα κυβερνοεγκλήματα, δεδομένου ότι το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο φαίνεται να οδήγησε στην αυτοκτονία τον 26χρονο ακτιβιστή Aaron Swartz. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός φοιτητής, αν αποδεικνύονταν οι κατηγορίες, θα αντιμετώπιζε χρηματική ποινή άνω του 1 εκ. δολαρίων και ποινή φυλάκισης 35 ετών για την παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων του Πανεπιστημίου MIT και για παράνομο «κατέβασμα» περίπου τεσσάρων εκ. ακαδημαϊκών άρθρων.

Σχόλια