ΗΠΑ: Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφεύγουν τη χρήση e-mails

0

Τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ προτιμούν την επικοινωνία με παραδοσιακά υπηρεσιακά σημειώματα (memos), παρά το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι ακροάσεις, ενώπιον κατώτερων δικαστηρίων, υποθέσεων που σχετίζονται με νέες μορφές τεχνολογίας και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. Αυτά δήλωσε η δικαστής Elena Kagan σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστορικό του Providence’s Brown Universisty, Ted Widmer.

H 53χρονη Kagan, το νεότερο μέλος του Supreme Court, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η επικοινωνία μεταξύ των δικαστικών λειτουργών, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα τέλη της δεκαετίας του ’80, οπότε και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της. Σύμφωνα με την Kagan, οι δικαστές δεν είναι οι πλέον τεχνολογικά καταρτισμένοι πολίτες και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, προκειμένου να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες λειτουργίας δημοφιλών τεχνολογικών και διαδικτυακών μέσων, όπως π.χ το Facebook και το Twitter, για αυτό και προτιμούν τις παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι, προκειμένου να κατανοήσουν τεχνολογικές έννοιες, στα πλαίσια κάποας υπόθεσης, απευθύνονται για βοήθεια στους διοικητικούς υπαλλήλους του Δικαστηρίου, οι οποίοι είναι σαφώς νεώτεροι και πιο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

«Προσπαθούν όμως να μάθουν και μόνοι τους», δήλωσε η Kagan, αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας υπόθεσης βιντεοπαιχνιδιών που προωθούσαν τη βία, στα πλαίσια της οποίας ηλικιωμένοι δικαστικοί λειτουργοί μπήκαν στη διαδικασία να παίξουν, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα. Σύμφωνα με την Elena Kagan, τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ πρέπει να αναπτύξουν, όσο το δυνατόν περισσότερο τις τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητές τους, ιδίως εν όψει της αύξησης των υποθέσεων ηλεκτρονικού απορρήτου και ψηφιακών δικαιωμάτων, που αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της κρίσης τους, κατά τα προσεχή χρόνια.

Σχόλια