ΗΠΑ: Πειθαρχικές ποινές σε δικηγορικό γραφείο μετά την εμφάνιση δικηγόρων σε αμφιλεγόμενο βίντεο

0

Δύο δικηγόροι υπεράσπισης, που εργάζονται στο δικηγορικό γραφείο “Υπερασπιστές του Μπρονξ”, το οποίο παρέχει υπηρεσίες νομικής βοήθειας σε απόρους, παραιτήθηκαν, μετά την εμφάνισή τους σε ένα αμφιλεγόμενο ραπ βίντεο με τον τίτλο “Χέρια Ψηλά”, που υποστήριζε τη δολοφονία αστυνομικών. Επιπλέον, στον διευθύνοντα εταίρο του δικηγορικού γραφείου επιβλήθηκε αναστολή καθηκόντων για 60 ημέρες χωρίς αμοιβή.

Η δικηγορική εταιρεία “Υπερασπιστές του Μπρονξ” λαμβάνει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τα δημόσια ταμεία της Νέας Υόρκης, προκειμένου να εκπροσωπεί άπορους κατηγορουμένους και να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες οικογενειακού δικαίου. Οι δύο παραιτηθέντες δικηγόροι, που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο να συμβουλεύουν έναν πελάτη, δήλωσαν ότι το βίντεο σχεδιάστηκε για να ενημερώσει την κοινότητα σχετικά με τα είδη των νομικών υπηρεσιών που παρέχει το γραφείο. Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι θα έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να επεξεργαστούν οι ίδιοι το βίντεο, πριν από την δημοσίευσή του. Το ραπ τραγούδι στο βίντεο απαιτεί την τιμωρία των αστυνομικών, που πυροβολούν άοπλους μαύρους άνδρες.

Αν και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, de Blasio, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα στερούσε τη χρηματοδότηση από την εταιρεία παροχής νομικής βοήθειας “Υπερασπιστές του Μπρονξ” , η αρμόδια δικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης επέβαλε τελικά τα σχετικά διορθωτικά μέτρα για την παράβαση των κανόνων δεοντολογίας.
 

Σχόλια