ΗΠΑ: Προώθηση νομοθεσίας για τη φορολόγηση των διαδικτυακών πωλήσεων

0

Προωθείται στα τελικά στάδια, μετά από χρόνια αναμονής, η νομοθετική ρύθμιση για τη φορολόγηση των πωλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η φορολόγηση των διαδικτυακών πωλήσεων, στις πολιτείες που προβλέπεται κάτι τέτοιο, θα διέπεται από επτά βασικές αρχές, όπως η υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να προστατεύουν τις μικρές διαδικτυακές επιχειρήσεις και η δέσμευση ότι ο εν λόγω φόρος δε θα αποτελέσει πρόσχημα για την επιβολή νέων φοροδοτικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Bob Goodlatte, οι ρυθμίσεις θα προωθούν τη δημιουργία ενός, όσο το δυνατόν απλούστερου συστήματος, ούτως ώστε να προστατευτούν οι μικρού μεγέθους διαδικτυακές εταιρείες πωλήσεων, για τις οποίες η σχετική φοροδοτική υποχρέωση μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα επιζήμια υπόθεση.
Να σημειωθεί τέλος, ότι η νομοθετική πρόταση της Γερουσίας επί του θέματος, προβλέπει εξαίρεση από το σχετικό φόρο, για τις εταιρείες με πωλήσεις κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, σε εθνικό επίπεδο.
 

Σχόλια